De bewoners van de woonwijk De Heuvel in Breda hebben deze week te maken gehad met een reeks van gewelddadige incidenten.

Snackbar Pink Panther aan het Nolensplein werd dinsdagavond overvallen door twee gemaskerde jongens. Een van hen dreigde met een vuurwapen. De jongens eisten geld en vluchtten daarna met een geldbedrag. Het gaat om twee jonge daders van vermoedelijk veertien of vijftien jaar oud. Ze zijn nog niet aangehouden.

Explosie

De Zeeman aan de Rijpstraat bij het Dr Struyckenplein werd woensdagochtend rond 9.30 uur overvallen. Ook dit bleek een gewapende overval te zijn. De dader wist een onbekend geldbedrag buit te maken, maar is nog niet opgepakt. Later die dag vond er een explosie plaats op het Thorbeckeplein, waarbij een 63-jarige man gewond is geraakt. Ook zijn er meerdere huizen en auto's beschadigd geraakt en konden acht bewoners niet in hun eigen huis overnachten.

In het huis waar het slachtoffer de avond van de explosie was, zijn donderdag explosieven te zijn gevonden. De 69-jarige bewoner van de woning is aangehouden. Zijn rol is nog onduidelijk. Politie en justitie onderzoeken de zaak. Twaalf woningen zijn ontruimd, de EOD brengt de onstabiele explosieven vrijdagavond tot ontploffing.