De politie is op zoek naar de dader van een mislukte straatroof op 15 september in Breda. In Bureau Brabant deed het 18-jarige slachtoffer maandagavond zijn verhaal. Zo vertelde hij dat hij vier dagen later de dader nog eens tegenkwam. 

Op die dinsdag fietste een 18-jarige man na zijn werk naar huis, toen hij tussen rond 22.45 uur en 23.00 uur een pistool tegen zijn hoofd gezet kreeg. Dat gebeurde toen de man door de Luikstraat ter hoogte van de Minderhoutstraat fietste.

Op dat moment sprong er een jongeman voor hem op het fietspad. Hij moest hierdoor stoppen. De overvaller vroeg hem om zijn spullen. Als het slachtoffer bezig is om zijn spullen te pakken komt er een auto voorbij rijden. De auto komt uit de richting van het Radiuscollege. Waarschijnlijk schrikt de dader daar zo erg van dat hij er plotseling vandoor gaat, zonder buit.

Bestuurder

De bestuurder van die auto, een zilverkleurige stationwagen, wordt gezocht als belangrijke getuige. Deze bestuurder heeft de dader waarschijnlijk gezien. De dader is een lichtgetinte man, die met een Marokkaans accent sprak. De dader was 1.80-1.85 meter lang en waarschijnlijk 20-25 jaar lang.

Het slachtoffer zag de dader wegrennen via de Minderhoustraat de Namenstraat in. Vanuit daar kan hij rechtdoor zijn gegaan of rechtsaf de Charleroistraat in.

“Dan was er nog iets opvallends. Eerder op de route naar huis kwam er een donkere auto (mogelijk een Volkswagen Polo of Golf) het slachtoffer tegemoet gereden. Dat gebeurde op de IABC ter hoogte van Schuitema. De tegenligger knipperde een paar keer met groot licht naar het slachtoffer.”

Aanknopingspunt

Een week later zag het slachtoffer de dader weer. Dit keer in de Keplerstraat. “Dat kan een belangrijk aanknopingspunt zijn. Misschien woont de dader daar in de buurt? Of heeft hij daar familie, vrienden of kennissen wonen?”, aldus de politie in Bureau Brabant.

Bekijk een compositietekening van de dader op BredaVandaag.