De voor 5 november geplande veiling van het kloostercomplex aan de Seminarieweg in Bavel is vooralsnog uitgesteld tot 17 december. Aanleiding voor het uitstel zijn de lopende gesprekken met een potentiële koper, waar volgens de makelaar iets meer tijd voor nodig is.

Het complex wordt geveild in opdracht van ABN Amro. 

Het voormalige klooster met bijgebouwen, in totaal 5.800 vierkante meter groot, en bijbehorende grond met een oppervlakte van meer dan 125.000 vierkante meter was door ondernemer Jan Dane voorbestemd tot vijfsterrenhotel dat in 2011 had moeten openen.

Dane kocht het complex in 2007 vermoedelijk voor iets meer dan 5 miljoen euro. Toen de plannen waren uitgewerkt brak de crisis uit en kreeg Dane niet de benodigde investeerders verzameld.

In februari 2014 vroeg Dane zelf het faillissement aan van Park Dane. Sindsdien heeft curator Karst Folkerts geprobeerd het complex aan de man te brengen. "Er waren wel gegadigden, maar dat is nooit heel concreet geworden. Je praat ook over serieuze bedragen", gaf de curator begin september aan.