Vegetarische Slager haalt 2,5 miljoen op voor fabriek in Breda

De Vegetarische Slager, fabrikant van vleesvervangers, heeft met een financieringscampagne in drie weken tijd 2,5 miljoen euro opgehaald. Daarmee wordt een nieuwe fabriek in Breda gebouwd.

De vegetarische slager biedt vleesvervangers aan die ook voor niet-vegetariërs aantrekkelijk moeten zijn. De fabrikant heeft onder andere winkels in Den Haag en Amsterdam en levert aan supermarkten.

Jaap Korteweg, oprichter van de vleesloze slager gaf vooraf aan dat de fabriek nodig is om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en massaproductie mogelijk te maken. De fabriek in Breda moet een capaciteit krijgen van vijftig miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar.

In drie weken tijd zijn er 4.999 obligaties verkocht aan 671 deelnemers. De obligaties hebben een looptijd van zeven jaar met een rente van 5 procent.

Korteweg zegt verbaasd te zijn dat het zo hard ging met de obligatieleningen. "Het laat zien hoezeer beleggers belangstelling hebben voor duurzame ontwikkelingen op het gebied van het vervangen van traditionele vleesproducten", aldus de oprichter.

Lees meer over:
Tip de redactie