Nieuwe opvanglocatie Breda rond feestdagen bekend

De gemeente Breda hoopt rond de kerst meer duidelijkheid te kunnen geven over de voortgang van het zoekproces naar een nieuwe locatie van het AZC. Deze locatie kan  in gebruik genomen worden nog voordat AZC De Boschpoort in oktober 2016 sluit.

"Nu is de gemeente aan zet. Maar we zijn blij dat ze ermee aan de slag is gegaan", meldt Robert Ploeg, communicatiemedewerker van de COA. Welke plaatsen er in aanmerking zouden kunnen komen voor de nieuwe opvang is nog niet duidelijk.

Ook wordt gekeken naar huisvesting voor mensen met een verblijfstatus. "Elke dag dat zij langer in het AZC verblijven, houden zij een plaats bezet voor nieuwe vluchtelingen", meldt het college aan de gemeenteraad en commissieleden.

Hierbij wordt ook vermeld dat 365 statushouders gehuisvest moeten worden in 2015, waarvan nog 97 tot het eind van het jaar over zijn.

Ploeg ziet echter een andere reden voor de huisvesting van verblijfstatushouders. "Door heel Nederland zijn er zo’n 1.4000 mensen met een verblijfstatus. Als deze mensen een huis hebben, kunnen diegene die nu in tenten worden opgevangen naar het AZC."

Lees meer over:
Tip de redactie