Drie hennepkwekerijen zijn dinsdag opgerold tijdens een politieactie in Breda. In totaal zijn daarbij 497 planten in beslag genomen.

In een woning aan de Hoekakker zijn 122 planten gevonden.

Zowel de bewoner als een 63-jarige vrouw uit Etten-Leur zijn aangehouden door de politie. Mogelijk is er al eerder geoogst op de locatie. Eventuele winst die daardoor behaald is, zal worden teruggehaald. Een luxe personenauto die voor het pand stond geparkeerd is in beslag genomen.

Aan de Wethouder van Haperenstraat werden 315 planten aangetroffen. Ook werd de stroom illegaal getapt op die locatie, volgens de politie zorgde dit voor een gevaarlijke situatie. De bewoner van het pand is aangehouden.

Voor het derde pand viel de politie binnen bij een pand aan de Namenstraat. Agenten hadden informatie gekregen over een mogelijke stekkerij. In het pand zijn 1573 stekken en zestig planten gevonden. Ook hier kon de bewoner worden aangehouden.

De invallen maakten deel uit van een landelijke politieactie, daarbij zijn in totaal 1840 planten in beslag genomen en acht mensen gearresteerd.