Koeriersbedrijf DHL Express gaat zich als eerste bedrijf vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Rithmeesterpark langs de rand van Princenhage en de A16 bij Breda.

Daarvoor ondertekenden Michiel Greeven, managing director van DHL Express in Nederland, en burgemeester Paul Depla op woensdag een contract. Het gaat om een kavel van ruim 12.000 vierkante meter op een totaal plangebied van 13,5 hectare.

De gemeente maakt nog dit jaar de kavel van DHL Express klaar voor de nieuwbouw. Ook wordt er een tijdelijke bouwweg aangelegd.  Zo kan het bedrijf begin 2016 beginnen met de bouw van de nieuwe vestiging.

De nieuwe vestiging van DHL is de expresdivisie die nu in Roosendaal is gevestigd. De circa honderd medewerkers gaan over naar de nieuwe vestiging in Breda.

Andere DHL-onderdelen blijven in Roosendaal. Het gaat om vijftig bestelwagens, bakwagens en een Parcycle - speciale bakfiets voor de binnenstad - die West-Brabant bedienen gebruiken de vestiging als uitvalsbasis.

Knooppunt

Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2.500 vierkante meter loods en kantoor. Het krijgt een automatische sorteerinstallatie en wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties, aldus de gemeente in een persbericht.

Volgens wethouder Boaz Adank, (VVD, Economische Zaken) past dit bij wat Breda is, namelijk het knooppunt van internationale verbindingen op een centrumlocatie in de Benelux. "De komst van DHL Express onderschrijft dit én past bij de uitstraling van Breda en de regio."

Rithmeesterpark biedt in totaal ruimte aan circa vijftig kleine en grotere bedrijven en kantoren. De gemeente is op dit moment met meerdere geïnteresseerde bedrijven in gesprek.