Douwe Dabbert, de dwerg met de magische knapzak uit Donald Duck, bestaat veertig jaar. Vandaar dat het Stripfestival in Breda deze week met een aparte expositie aandacht besteedt aan de dwerg.

Het Stripfestival staat op het programma op 10 en 11 oktober in het Chassé Theater, maar woensdag opent Galerie Jan d'Art zijn deuren al voor de expositie over Douwe Dabbert.

"Deze expositie neemt je mee door de vormgeving van de hoofdrolspeler, getekend door Piet Wijn”, vertelt Rob van Bavel, organisator van het festival. Ook hangen hier tekeningen van voor en na de hersenbloeding van de striptekenaar.

"De een is getekend met rechts en bij de andere heeft hij zichzelf aangeleerd met links te tekenen. Het ziet er prachtig uit!" In het Chassé Theater is eveneens een expositie over Douwe Dabbert met als thema "Wie is Douwe Dabbert?".

Tijdens het weekend wordt ook de Stripcultuurbeurs uitgereikt door wethouder van cultuur Marianne de Bie. "Ook een nieuwe Dirkjan verschijnt misschien dit weekend", onthult Van Bavel. Hoewel dit nog niet helemaal vaststaat, verwacht de organisatie dat het album wel al te zien is op het festival. "Het is dan vers van de pers laten we maar zeggen."