De stichting Cultuurbelangen Breda’s Museum gaat de collectiehouders adviseren de collectie elders onder te brengen.

Dat meldde Frank de Ruijter namens de Stichting Cultuurbelangen tijdens een vergadering van de Commissie Maatschappij woensdagavond.

Het gaat daarbij om de collecties de Stichting Stedelijk Museum voor Geschiedenis en Oudheidkunde, het Bisschoppelijk museum, de Vereniging vrienden van Breda’s museum en de Stichting Hamers/ IJsebrand, die door Cultuurbelangen worden vertegenwoordigd.

"Het verhaal van Breda zullen wij dus trachten te blijven vertellen, al moet het vanuit Den Bosch, Berg op Zoom of Utrecht. Het is aan de collectiehouders om hun verantwoordelijkheid te nemen."

Volgens De Ruijter is er door de manier waarop het nieuwe college tot een nieuw museum wil komen geen andere conclusie mogelijk.

Wethouder

Wethouder Marianne de Bie (D66, Cultuur) reageerde kort op de aankondiging van de stichting Cultuurbelangen. "Ik ben geschrokken van wat zij mij vertelden. Wij willen erfgoed oprecht een goede plek geven in het museum. Dan is het fijn als je een eigen collectie hebt. Ik heb ze uitgenodigd aan tafel te blijven. De uitnodiging staat nog steeds."

Lees een uitgebreid verslag op Breda Vandaag.