Het Bredase Mencia de Mendoza Lyceum heeft woensdag samen met de Shuren Middle School of Yangzhou in China een 'Memorandum of Understanding' ondertekend. Hiermee geven beide scholen aan in de toekomst intensief samen te willen werken.

“Doel van de samenwerking is in eerste instantie een intensieve verkenning van elkaars cultuur, waarbij ook thema’s als duurzaamheid, milieu, taal en omgangsvormen zullen worden belicht”, aldus de school in een toelichting.

“Uiteindelijk worden mogelijkheden onderzocht om te komen tot een uitwisseling van leerlingen van beide scholen.”

Veel contacten

De samenwerking past volgens in het internationaal profiel van de school, die inmiddels veel contacten met buitenlandse scholen heeft, onder andere in Noorwegen, Griekenland, Engeland en Turkije. “Een samenwerking met een Chinese school is in dat licht een welkome toevoeging.”

De stad Breda heeft sinds enkele jaren een vriendschapsrelatie en samenwerkingsovereenkomst met Yangzhou met als doel versterking van de economische positie van beide regio’s.

Momenteel is een Bredase delegatie onder leiding van burgemeester Depla op bezoek in de Chinese stad om daar het 2.500-jarig bestaan van Yangzhou te vieren. Naast de gemeente en ontwikkelingsmaatschappij Rewin zijn ook de Bredase onderwijsinstellingen NHTV en Mencia vertegenwoordigd in de delegatie.

Burgemeester

De ondertekeningsceremonie vond plaats in het bijzijn van de burgemeester van Yangzhou, Zhu Minyang, en de Bredase burgemeester Paul Depla.

Namens het Mencia de Mendoza Lyceum ondertekende Carsten Alt, afdelingsleider tto (tweetalig onderwijs), de overeenkomst, samen met principal Jiang Shangjun van de Shuren Middle School.