Organisatie Breda Actief voorziet dat mogelijk zo’n 25 sportcoaches hun baan gaan verliezen.

Dat meldde bestuurder Anneloes van Wingerden van Breda Actief woensdagavond als inspreker tijdens de commissie Maatschappij.

De coaches zijn nu als combinatiefunctionaris in dienst bij Breda Actief. Over 2016 is echter nog geen beslissing genomen over de subsidie. De gemeente heeft een aanbesteding uitgeschreven voor dit project. Die beslissing moet nog genomen worden.

Wethouder Paul de Beer (D66) stelde dat het college met een aantal uitdagingen te maken heeft. Zo moet Breda eigenlijk voor 2017 uitbreiden naar drieëndertig fte, vanwege eisen vanuit het Rijk. “Dat moeten we op een slimme manier doen”, aldus de wethouder.

Een keiharde toezegging over overname van werknemers deed De Beer niet. "Wij wegen mee of organisaties dezelfde mensen meenemen in hun aanbod, zeker." Op de vraag om een uitspraak voor 1 december, gesteld door Petra Koenders (PvdA), kwam geen antwoord.

Vertrouwen

Koenders laat in een reactie weten vertrouwen te hebben in een beslissing voor die tijd. “Dat is belangrijk onderdeel van goed werkgeversschap. Daar hoort timing ook bij. Maar ik verwacht dat de wethouder onze zorg heeft aangehoord en meeneemt.”

De zorgen over contracten voor een langere termijn deelde De Beer. Hij gaf aan graag te zoeken naar langere overeenkomsten. "Anders ga je net als nu telkens evalueren als een periode nog niet afgelopen."