Heijmans Vastgoed heeft dinsdagavond tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst het nieuwe ontwerp voor nieuwbouwproject De Kyker gepresenteerd. 

Het project, dat enkele jaren geleden voor het eerst op de markt kwam, is geheel vernieuwd. De bouw start zoals het er nu uitziet in de eerste helft van 2016.

Het project, op de hoek van de Loevesteinstraat en de Zwijnsbergenstraat, werd in 2011 in zijn eerste vorm gepresenteerd. Midden in de economische crisis kwam de verkoop echter niet van de grond.

Het plan op de plaats waar eerst garage Rüttchen gevestigd was, bestaat nu uit 85 appartementen, variërend in grootte van ca. 78 m2 - 213 m2. De appartementen zijn gelegen in een hoogbouw van tien verdiepingen en in een laagbouw van drie verdiepingen langs de Zwijnsbergen- en Zorgvlietstraat.

Zonnepanelen

In het nieuwe ontwerp de gebouwen voorzien van zonnepanelen. “Samen met de toegepaste isolatievoorzieningen maakt dat het complex energiezuinig”, aldus een woordvoerder van Heijmans. “Ieder appartement krijgt onder meer een eigen tuin op het zuid-westen of balkon.”  

Het complex kent een ruime hal bij de entree, die naast twee liften ook een gemeenschappelijke ruimte met een multifunctionele invullingsmogelijkheid. “Denk daarbij aan een vrijblijvende ontmoetingsruimte, met bijvoorbeeld een leesruimte, bibliotheek, mogelijk een spreekuur van de wijkverpleegkundigen.”

Slimwonensysteem

De Kyker wordt het eerste appartementencomplex van Heijmans waarin het slimwonen huisbesturingssysteem toegepast gaat worden.  Met het slimwonensysteem kan niet alleen het energieverbruik gemonitord op de telefoon of tablet, of de thermostaat worden bendiend.

“Maar ook plafondlichtpunten zijn te bedienen en wordt de rookmelder gekoppeld aan de lichtpunten. Zodra een rookmelder geactiveerd wordt gaan daardoor alle lampen in het appartement automatisch aan.”

Prijzen

De prijzen van de appartementen moeten nog worden vastgesteld. Een eerste indicatie is dat ze tussen de 185.000 en 600.000 euro bedragen. De verkoop start 31 oktober.