De politie heeft vrijdag tijdens de stapavond gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. De actie was gericht op het voeren van een ontmoedigingsbeleid ten aanzien van het bezit en gebruik van drugs tijdens stapavonden. 

De controle werd uitgevoerd op verzoek van en in overleg met de burgemeester en de Officier van Justitie, aldus de politie.

Er werd daarbij een drugshond ingezet die speciaal is opgeleid om verdovende middelen op te sporen. De hond en zijn begeleider waren niet herkenbaar.

"Op de momenten dat de hond aansloeg, werd de betreffende persoon aangesproken door agenten in burger en volgde een controle op het bezit van drugs", aldus de politie in een persbericht.

De hond sloeg in totaal veertien keer aan, waarbij in negen gevallen ook daadwerkelijk drugs werden aangetroffen. In alle gevallen ging het om gebruikshoeveelheden.

Mishandeling

Tijdens de uitgaansnacht werd verder een 20-jarige man uit Teteringen gearresteerd vanwege mishandeling. Het geweld vond plaats rond 3.25 uur op de Prinsenkade. Via het cameratoezicht was gezien dat een man (30) knock-out was geslagen.

Bikers waren snel ter plaatse en konden op basis van het signalement de verdachte inrekenen. Het slachtoffer ging per ambulance naar het ziekenhuis. Hij had vermoedelijk een gebroken kaak.

Mes

Een 28-jarige man uit Breda werd gearresteerd omdat hij een mes bij zich droeg. Hij zocht om 3.40 uur ruzie met een horecaportier in de Vismarktstraat. De verdachte kreeg proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde en wapenbezit.