De Brabantse rapper Ismo moet zich voor de rechtbank in Breda verdedigen om de tekst van zijn nummer Eenmans. Volgens het Openbaar Ministerie zet de muzikant uit Breda aan tot haat en discrimineert hij. 

De zaak zou donderdag dienen, maar is aangehouden om de verdediging tijd te geven. Dat laat een woordvoerder van het OM donderdag weten

Ismo stond in juni al voor een politierechter, maar de zaak werd doorverwezen naar de meervoudige kamer, weet Omroep Brabant. "Dat wordt gewoon vrijspraak toch", reageert de rapper tegenover de lokale omroep. "Geert Wilders mag in Nederland ook alles zeggen, waarom ik dan niet?"

In het nummer Eenmanszaak gaat Ismo los op joden en 'flikkers'. "Ik haat die fokking joden nog veel meer dan de nazi's", rapt hij onder meer op het nummer. 

Verkeerd uitgelegd

In het AD liet de rapper woensdag al weten dat zijn teksten verkeerd worden uitgelegd.

Zo verwijst hij met de term flikkers naar eigen zeggen niet naar homoseksuelen, maar naar 'onbetrouwbare mensen'. "Figuren die je iets flikken", legt hij uit. "Ik heb niks tegen homo's." Waar hij het heeft over joden, zegt hij alleen de zionistische joden te bedoelen. "Zij zorgen ervoor dat er niets overblijft van Palestina."

Ismo - Eenmans
Ismo - Eenmans