De eigenaar van het kraakpand aan het Spinveld in Breda dat dinsdag ontruimd werd doet aangifte tegen de krakers. Hij verklaart dat het pand wel degelijk in gebruik is.

In het kantoor doet hij de administratie voor zijn BV's. De bijbehorende loods heeft hij verhuurd aan een bedrijf dat auto's importeert.

Hij vertelde de politie dat hij poolshoogte was gaan nemen omdat er een brief was binnen gekomen dat het pand door anderen in gebruik was genomen. Hij zag direct dat er sloten waren vervangen, verder was een wand naast een deur vernield, waardoor er een nieuwe doorgang naar andere ruimten was gecreëerd. 

Ook was er handelswaar gestolen en waren kamers bevuild. Verder werd er 85 gram hennep aangetroffen.

Leegstandactivisten

Dinsdag werden vier mannen en een vrouw aangehouden. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Breda, een 21-jarige man en een 23-jarige man uit Waspik, een 31-jarige man uit Dordrecht en een 18-jarige Belg. Zelf noemen ze zich "leegstandactivisten".

Ze beweerden dat ze het pand gekraakt hadden omdat het leeg zou staan. De man uit Dordrecht zit nog vast. De anderen verdachten werden verhoord en mochten daarna gaan.