Breda krijgt zaterdag 26 september een Vredesmars om vluchtelingen welkom te heten. De Vredesmars is onderdeel van de Vredesweek die afgelopen maandag is begonnen.

Het is een initiatief van het Mondiaal Centrum. De mars loopt vanaf het AZC aan de Nassausingel naar het Mondiaal Centrum aan de Roland Holststraat.

Met de mars haakt de organisatie in op het thema van de Vredsweek 'Vrede Verbindt'. "Daarom is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij deze mars", aldus organisator Jan Hopman. "Ook de vluchtelingen die in de Boschpoort wonen zijn welkom om mee te lopen."

Na de mars wordt er gegeten met buurtbewoners en belangstellenden in het Mondiaal Centrum. Met de mars en het etentje willen het AZC en het Mondiaal Centrum laten zien dat vluchtelingen welkom zijn in Nederland.

Duiven

Na afloop spreekt Patricia Brunklaus, directeur van Vluchtelingenwerk Midden-Brabant, in het Centrum. Ook is er een workshop van Evert-Jan van der Grift van Pax Cristi, worden er vredesduiven losgelaten en wordt het vredesbeeld van de zwarte Madonna onthuld. Voor kinderen zijn er ook verschillende activiteiten.

De Vredesmars begint om 16.00 uur bij het AZC.