De vijf finalisten van de Bredase Startup Award. zijn bekend. Dat heeft de organisatie van deze eerste editie dinsdagavond bekend gemaakt.

Liqal, Route42, Ceres Legal, Sesam Solutions en LED Driven zijn de kanshebbers.

Het zijn volgens de jury bedrijven die het in zich hebben (inter)nationaal het verschil te maken. Ze hebben bovendien een hoge omzetpotentie.

Zij pitchen op vrijdag 2 oktober voor een jury gevormd door de Bredase topondernemers Joris Toonders van Yonego, Janneke Niessen van Improve Digital en Jeroen van Glabbeek van CM Payments.

250 aanmeldingen kreeg de organisatie van de Bredase Startup Award binnen. Uit deze bedrijven werd een shortlist van 15 gemaakt. Deze startups mochten maandag kennis maken met burgemeester Depla en tevens pitchen voor een selectiecommissie bestaande uit Cees Meeuwis, Aad Ouborg en Jochem de Graaf.

Zij maakten de selectie van vijf finalisten, gebaseerd op onderscheidend vermogen, visie, ambitie en marktpotentie.

Positieve energie

Het initiatief is 2,5 maand geleden pas opgezet om startende bedrijven uit Breda een podium te bieden. "Dan is het mooi te zien dat er in zo’n korte tijd zoveel positieve energie loskomt rondom de Award", aldus mede-initiator Mark van de Pol van Starterslift in het persbericht. 

Naast de Breda Startup Award is er ook een publieksprijs voor Bredase startups, die lokaal voor verbinding zorgen door middel van een onderscheidend concept en ondernemende aanpak. Sport76, Kids Time, HUB88, Mad Molly’s Irish Pub en De Nieuwe Winkel zijn de genomineerde ondernemers voor de Business Community Award. 

Deze award is in het leven geroepen vanwege de diversiteit van de vele aanmeldingen. De winnaar wordt op vrijdag 2 oktober door het aanwezige publiek gekozen.

De verkiezing is een initiatief van Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda. De verkiezing wordt gehouden tijdens het Business Coach Breda event ‘Ondernemen is topsport - de weg naar succes’ in het stadion van NAC.