De politie heeft in de loop van de nacht van zaterdag op zondag zes personen aangehouden in Breda. Vier van hen waren betrokken bij een vechtpartij tussen wat volgens de politie NAC- en Feyenoordsupporters waren. 

De aanhouding vond plaats op de Havermarkt.  Twee agenten raakten gewond bij de aanhoudingen, een van de agenten werd geschopt, een andere politieman liep een kneuzing aan zijn hand op.  

De vechtpartij ontstond rond 03.00 uur op de Visserstraat. Daar hadden de kennelijke NAC-aanhangers het aan de stok gekregen met een groep Feyenoord-supporters. De Rotterdammers zouden 'Feyenoord Rotterdam' gescandeerd hebben. Toen agenten ingrepen keerde het geweld zich tegen hen.

Noodhulp

Er werd een linie gevormd door de politiemensen van de horecadienst, de noodhulp en enkele portiers. Hondengeleiders en agenten te paard verleenden bijstand.

Een 22-jarige Bredanaar die slaande bewegingen maakte naar de dienders werd onder veel verzet aangehouden. "Hierna werd de Potkansteeg schoon geveegd waardoor een veiligere werksituatie ontstond", aldus de politie.

Belediging

Voor een café op de Havermarkt werd een 27-jarige Bredanaar aangehouden ter zake belediging. Deze verdachte verzette zich bij zijn arrestatie en zou een van de agenten geschopt hebben.

Ook een 21-jarige Tilburger werd op de Havermarkt aangehouden ter zake belediging. Een 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.35 uur op aanwijzing van het cameratoezicht op de Havermarkt aangehouden ter zake opruiing,

Bekijk foto's op BredaVandaag