Komend weekend staan er vijf evenementen op het programma in Breda. Op alle vlakken is er iets te doen in de stad.

De Paragames
Het tweejaarlijkse sportevenement voor sporters met een beperking is officieus donderdag al begonnen. Vrijdag is de officiële opening, maar het gehele weekend zijn er wedstrijden. Onder meer in de Scharen (hockey), op de KMA (onder meer badminton en rolstoelrugby), en de Drie Linden. 
Programma (pdf)

Breda Barst
Nieuwe bandjes ontdekken, genieten van straattheater en met een glaasje bijpraten met vrienden, bekenden en familie in het park. Breda Barst neemt voor de 20e keer het Valkenberg over voor twee dagen pop, rock, metal en dance. Op het programma onder meer de Staat, Rondé, Causes, maar ook Sven Hammond, Lucas Hamming en Fiction Plane.
Programma

Lichtsloepenparade
Het is inmiddels een kleurrijke en feestelijke traditie: de lichtsloepenparade, die gelijk valt met Breda Barst. Om 19.00  uur verzamelen de boten op de Marksingel ter hoogte van café Markhoek. Een uur later vaart de verlichte colonne richting de Nieuwe Haven.

KAM
Benieuwd wat de verschillende Bredase verenigingen op cultureel gebied voor je in petto hebben? Neem dan een kijkje bij de Kulturele Amateur Manifestatie: de KAM. In het Chassé presenteren bij honderd amateurgezelschappen zich aan Breda, van muziek tot  dans en theater.
Programma

Tien van ‘t Aogje
Zin om zelf in actie te komen of om jezelf nog een keer te testen voor de Singelloop? Dat kan zondag tijdens de elfde editie van de Tien van ‘t Aogje. Uiteraard staat er een tien kilometer op het programma, onderverdeeld in een wedstrijd en een prestatieloop, maar ook voor de kinderen en de minder ambitieuze lopers zijn er afstanden.

De vijf kilometer begint om 12.30 uur op de Haagsemarkt in Princenhage. Inschrijven kan tot een half uur voor elke start.