Woensdag worden de eerste wedstrijden verreden op het terrein van de Prinsenhoeve tijdens Outdoor Brabant 2015. Voorzitter Cees Meeuwis en organisator John de Vos maken een ronde over het terrein, waar dinsdagavond nog hard gewerkt wordt.

“Vroeger zou ik me druk maken of het goed komt, nu niet meer. Het zijn allemaal professionals die hier aan het werk zijn”, vertelt John de Vos. De Rotterdammer is sinds 2009 betrokken bij het evenement. Achter, voor en naast hem werken bedrijven aan de inrichting van het terrein. “150 mensen zijn bezig, schat ik.”

Aan de rand van het Mastbos komen van woensdag tot en met zondag honderden menners, ruiters en amazones in actie. “We hebben alleen al 450 stallen”, voegt voorzitter Cees Meeuwis toe.

Groot evenement

Meeuwis kijkt met de blik van een buitenstaander naar het evenement, waar hij tot afgelopen jaar als wethouder wel mee te maken had. “Outdoor Breda behoort tot de drie grootste paardensportevenementen van de wereld”, vertelt de voorzitter. “Je hebt Aken en nog een evenement in Canada en dan komen wij. Dat realiseert niet iedereen zich.”

Op het paardensportevenement komen in vier disciplines sporters met hun paarden uit. Eventing, dressuur, springen en mennen. Bij het ponymennen staat zelfs bij de enkel-, twee- en vierspannen de wereldtitel op het spel.

“Dat zijn zo’n tachtig deelnemers uit zeventien landen die we extra hebben”, benadrukt De Vos. Meeuwis: “Zo’n WK, daar moet je normaal gesproken als stad veel moeite voor doen, hier is het er gewoon.”

Verbinding met de regio

Het evenement voor dit jaar staat, ook al is er deze dinsdagmiddag nog volop bedrijvigheid. Meeuwis kijkt graag vooruit. “Ik wil de verbinding leggen met de regio. We willen Outdoor Brabant op hoog niveau neerzetten.”

Outdoor Brabant is woensdag, donderdag en vrijdag gratis toegankelijk. Zaterdag en zondag kost toegang tot het terrein vijf euro in de voorverkoop of 7,50 bij de poort. De openingsborrel is woensdagmiddag om 17.00. De eerste wedstrijden zijn donderdag.

Lees meer op BredaVandaag