De politie dreigt "haarscherpe camerabeelden" van de overvallers van Carpetright te verspreiden via social media als de mannen zich niet melden. De tapijtwinkel op het Fatimaplein in Breda werd maandagochtend overvallen. 

Het was al de vierde overval op de zaak in vier maanden tijd.

Na overleg met de Officier van Justitie is besloten de daders een kans te geven zich te melden bij de politie. "Ze hebben tot woensdag 2 september 2015 de tijd om zich te melden bij een politiebureau. Doen ze dat niet dan zal hun foto op de site van Bureau Brabant geplaatst worden en zal social media ingezet worden om hun identiteit te achterhalen", laat de politie maandagavond weten.

In de winkel zelf hangen verschillende camera's. Op die beelden zijn de overvallers goed te zien vlak voordat ze hun gezicht bedekken en ze de zaak binnen lopen. "Ze zijn dus duidelijk herkenbaar", aldus de politie.

Wisselgeld

Sinds de andere overvallen is er in de winkel enkel maar een beetje wisselgeld in de kassa. Dat hebben de mannen meegenomen. Daarna zijn ze vertrokken op een zwarte scooter. 

Het gaat om twee mannen van onder de 20 jaar waaronder een blanke man en een man met een licht gekleurde huidskleur. De politie is direct een zoektocht gestart gebruik makend van Burgernet en Sociale media. Maandagmiddag waren er al enkele tips binnen gekomen. De tips worden nagetrokken. 

Burgemeester Depla

Mocht dat ook niet helpen dan zullen de beelden volgende week maandag, 7 september, in de uitzending van Bureau Brabant getoond worden, vervolgt de politie. "Het is dus verstandig van de daders om dit voor te zijn en zich snel bij de politie te melden."

Ook burgemeester Paul Depla roerde zich. "Onverteerbaar. In nog geen half jaar vierde overval van Carpetright. Heel veel sterkte voor betrokken medewerkers", zei hij.