Vanaf 9.40 uur was er in de Korte Brugstraat in het centrum van Breda een stroomstoring bezig. De winkels waren daarom vrijdag bijna allemaal gesloten. 

Ook een deel van de Karrestraat zat zonder electriciteit. Mensen die boven de winkels wonen habben eveneens last van de storing.

Tegen 18.00 waren de eerste winkels weer voorzien van elektriciteit. Hoe lang het duurt voor alle panden weer stroom hebben, is volgens netbeheerder Enexis nog niet bekend. 

Volgens Pieter Vermaas, eigenaar van Oil & Vinegair, is er hoogstwaarschijnlijk een kabel doorgebrand."Vanochtend was er een speciale hondenbrigade uit België aanwezig om brandlucht op te sporen. In dit geval zaten de kabels te diep en konden de honden niets ruiken", vertelt Vermaas. Het lek was dan ook moeilijk te achterhalen.

Alarmsysteem

Vermaas kreeg vannacht om 1.00 uur al de melding dat het alarmsysteem niet meer actief was. De storing kost de winkels veel omzet, omdat Enexis bijna de hele dag bezig is geweest om de oorzaak te achterhalen. Daarvoor moest de straat opengebroken worden. 

De eigenaar van Oil & Vinegair heeft als een van de weinige zijn winkel nog open voor publiek. Hij noemt het zelf "moonlight shopping". "Ik heb heel mijn winkel volgezet met waxinelichtjes. Het is best gezellig. Er kan alleen niet gepint worden."

Rond 18.00 uur hadden enkele aansluitingen weer stroom. De laatste problemen waren rond 22.30 uur verholpen meldt Enexis.