De tweede etappe van de Eneco Tour gaat dinsdag om 12.15 uur van start op de Claudius Prinsenlaan in Breda. Vorig jaar leidde de Eneco Tour tot veel verkeersoverlast. Ook dinsdag zijn weer diverse straten en wegen tijdelijk dicht.

Een overzicht:

- Het Chasséveld is vandaag het kloppend hart van de Eneco Tour. Hier, vlakbij start en finish, staan onder meer alle bussen van de wielerploegen opgesteld. Het parkeerterrein is daarom dicht tot 21.00 uur.

- Sinds vanochtend zit ook de Claudius Prinsenlaan op slot tussen de kruisingen met de Wilhelminasingel en Kloosterlaan. Dit zal duren tot na de finish van de 180 kilometer lange etappe, die naar verwachting rond 16.30 uur zal zijn. 

- In de Boschstraat, waar de renners vandaag drie keer doorheen komen, en de Mathenessetraat geldt een parkeerverbod tot 17.00 uur. De gemeente vraagt bewoners van de Nassaustraat, Teteringenstraat, Teteringsedijk, Takkebijsters, Ulvenhoutselaan, Allerheiligenweg, Marialaan, Zwijnsbergenstraat en Croystraat hun auto niet aan het parkoers te zetten. In deze straten passeert de wielerwedstrijd. Als het peloton langskomt, zijn ook deze straten tijdelijk afgesloten. 

- Ook elders in de stad komen de wielrenners één of twee keer langs. Die wegen gaan dan tijdelijk dicht en als het peloton voorbij is, zijn ze weer open voor het verkeer. Dit geldt onder meer voor stukjes van de noordelijke rondweg. De organisatie van de Eneco Tour heeft Traffic Service Nederland ingeschakeld om het verkeer in goede banen te leiden. Dat bedrijf was onlangs ook betrokken bij de start van de Tour de France in Utrecht.

- Wie de wielerwedstrijd als toeschouwer wil bezoeken, wordt geadviseerd zijn auto te stallen bij de parkeergarages De Prins, De Barones en de Concordiastraat. Hoe je daar met de auto kunt komen, staat met borden aangegeven.

- Liever nog heeft de gemeente Breda dat bezoekers op de fiets komen. Rijwielen kunnen gratis worden neergezet bij de stallingen aan Achter de Langse Stallen, Concordiastraat, Nieuwstraat, Oude Vest en Het Turfschip.