De politie heeft woensdagavond 39-jarige Bredanaar aangehouden op de Oranjeboomstraat. Hij wordt ervan verdacht de iPhone van een jonge Fransman te hebben gestolen.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij de locatie-app 'zoek mijn iPhone' die op de telefoon was geïnstaleerd.

De 18-jarige eigenaar van de telefoon, die in Breda vakantie viert, deed aangifte. Hij verklaarde dat hij naar het centrum fietste en even op de Korte Boschstraat was gestopt om de berichten op zijn telefoon te bekijken. Op dat moment trok een man het mobieltje uit zijn handen. De dief rende naar zijn fiets en reed hard weg.

Tijdens het opnemen van de aangifte bleek dat de gestolen iPhone een signaal uitzond. Op dat moment bevond het apparaat zich op de Vincent van Goghstraat en bewoog richting Dr. Jan Ingenhouszplein.

De gestolen telefoon werd op het raamkozijn van de school aldaar aangetroffen. De agenten zagen dat enkele meters verder een man stond die volledig voldeed aan het signalement van de dief. Hij is aangehouden en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.