Voor de politie staat vast dat de medewerker van bakkerij Ron Goeijers de overval van vrijdagavond verzonnen heeft. "Na het bekijken van alle camerabeelden gaan wij ervan uit dat die overval niet gepleegd is", aldus een woordvoerder.

De 60-jarige medewerker wordt nu officieel verdacht van het doen van een valse aangifte.

Een proces-verbaal met die strekking gaat binnenkort naar het Openbaar Ministerie, dat vervolgens een besluit moet nemen of het de man van voor de rechter brengt.

2,70 euro

De politie kreeg vrijdagavond om 22.10 uur een melding van een overval op de bakkerij aan de Mauritsstraat. De medewerker zou door twee mannen zijn bedreigd, waarop hij zijn portemonnee met daarin 2,70 euro zou hebben afgegeven.

Na het bekijken van camerabeelden rees echter het vermoeden dat de medewerker het verhaal zou hebben verzonnen. Hij werd vervolgens verhoord en verdacht van het doen van een valse aangifte. De 60-jarige houdt echter vol dat hij echt het slachtoffer van een overval is geweest.

'Niet waar'

Voor de politie staat nu vast dat dit niet waar kan zijn. "En dan is het logisch dat we het OM vragen hem te vervolgen wegens het doen van een valse aangifte", aldus de woordvoerder.

Bij de bakkerij zijn ze hiervan nog niet de hoogte. "Wij wachten nog steeds het onderzoek van de politie af en voorlopig geven wij geen commentaar", meldt de zaak.