Een verzoek om troep op te ruimen is zondagmorgenvroeg uiteindelijk uitgelopen op een belediging en mishandeling van een agent in Breda. De verdachte is aangehouden door de politie.

Agenten zagen zondagmorgen om 4.30 uur zagen twee mannen zitten op een terras aan de Tolbrugstraat dat al gesloten was. De terrassen in Breda moeten om 2.00 uur leeg zijn. De mannen zaten iets te eten en hadden een troep gemaakt.

De agenten spraken de mannen hierop aan en maakten de afspraak dat ze hun troep zouden opruimen. Korte tijd later vertrok het tweetal echter zonder de rommel op te ruimen.

Daarna wilden de agenten de mannen alsnog een bekeuring geven. Een van de mannen, een 23-jarige inwoner van Breda, wond zich hierover zo op dat hij de agent beledigde.

Aanhouding

De agent stapte op hem af en gaf aan dat hij aangehouden was voor deze belediging. De agent pakte hem vast maar de verdachte verzette zich. Beiden kwamen ten val en raakten in gevecht.

Hierop greep de verdachte de agent om zijn nek die zich vervolgens met enkele klappen moest bevrijden. Ook sloeg de verdachte de agent meerdere keren met zijn vuist tegen zijn hoofd.

Nek

Collega's schoten te hulp en de agent kon bevrijd worden. De verdachte is naar het bureau gebracht. De agent had last van zijn nek en hoofd maar heeft, ondanks zijn verwondingen, zijn dienst afgemaakt.

Hij heeft uiteraard aangifte gedaan van belediging en mishandeling. Van het hele incident zijn camerabeelden die gebruikt zullen worden bij het proces-verbaal.