Breda krijgt zaterdag te maken met onstuimig weer waarbij zware windstoten voorkomen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege het gevaarlijke weer.

De wind draait van het westen uit naar een noordwestelijke richting, waardoor de wind fors in kracht toeneemt. Aan het einde van de ochtend zijn aan de zuidwestkust windstoten mogelijk van 80 tot 90 kilometer per uur. Ook gaat de wind gepaard met regen. De temperatuur blijft steken bij 18 graden.

Gedurende de middag verplaatst het krachtigste windveld zich naar het noordelijke kustgebied en het IJsselmeer. Zaterdagavond neemt de wind weer sterk af en stopt het met regenen.

De windstoten kunnen zorgen voor afwaaiende takken die nog meer hinder verzorgen voor het verkeer. Ook watersporters en campinggasten moeten opletten.

In de nacht van zaterdag op zondag koelt het af naar 10 graden.

Zondag

Zondag krijgt Breda te maken met iets rustiger weer. De wind neemt af (kracht 4) en de zon laat zich 's ochtends even zien. Wel is er veel bewolking. 's Middags en in de avond gaat het opnieuw regenen. Met een temperatuur van 20 graden is het wel iets warmer.

Maandag staat volgens weeronline opnieuw in het teken van wind en stevige buien met daarbij ook kans op onweer. De temperatuur komt in Breda niet boven de 21 graden uit. De dagen daarna herstelt het weer zich vermoedelijk.

Bekijk hier de actuele weerssituatie