De panden van buurthuis Incom en Vluchtelingenwerk Breda, gelegen in de Bredase binnenstad aan de J.F. Kennedylaan, worden op korte termijn gesloopt.

Dit is volgens Gemeente Breda nodig vanwege de onveilige situatie en leefbaarheid die niet langer verantwoord is.

Het pand van Vluchtelingenwerk Breda is door beperkt technisch onderhoud onbruikbaar geworden. Zo heeft het gebouw bijvoorbeeld te kampen met een grote lekkage. De gemeente, die de panden in beheer heeft, heeft daarom besloten het huurcontract met Vluchtelingenwerk te beëindigen. De stichting moet zelf op zoek naar een alternatieve locatie.

Wel ondersteunt Gemeente Breda de zoektocht naar nieuwe huisvesting omdat ze hier naar eigen zeggen een 'morele verplichting' bij voelt. Bij het naastgelegen gebouw, waar het multiculturele gemeenschapshuis Incom tot 2011 was gevestigd, is er last van ongedierte zoals ratten. Ook is daar asbest aangetroffen.

De locatie, gelegen op de hoek van de Valkenstraat, zal na de sloop herontwikkeld worden. Bij het nieuwe plan voor de vrijkomende locatie worden ook panden in de omgeving betrokken. Dit zijn onder meer sportwinkel BHC, Stichting Raffy en de Yeni Camii Moskee aan de Bouwerijstraat. Het is inmiddels bekend dat de moskee verhuist naar de Vlaanderenstraat in Breda-Noord. Met de eigenaren van de andere panden zal nog onderhandeld worden.