Breda herdenkt vrijdag de slachtoffers die een jaar geleden omkwamen bij de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Onder de slachtoffers bevond zich onder meer een gezin uit Breda.

Twee broers uit dit gezin waren leerlingen op het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV) in Breda. De school houdt vrijdag een kleine, sobere herdenking. 

"We kijken terug op het afgelopen jaar en we zullen het nummer Fragile van Sting ten gehore laten brengen. Dat was vorig jaar het thema tijdens de herdenking", zegt rector Gijs van Wijlen van het OLV. Hij vertelt dat leerlingen dagelijks een kaars branden bij een foto van de broers.

Ook het Bredase Eerste Kamerlid Willem Witteveen kwam om bij de ramp. Hij reisde met zijn vrouw en dochter. Ondervoorzitter van de Eerste Kamer Joris Backer is vrijdag aanwezig bij de herdenking in Nieuwegein.

Daarnaast kwamen om het leven bij de ramp de 32-jarige aidsactivist en Bredanaar Pim de Kuijer en een medewerkster van de NHTV, een instelling voor internationaal hoger onderwijs in Breda.