Op de velden van de Bredase hockeyvereniging Push vinden tussen 18 en 26 juli maar liefst drie internationale hockeytoernooien plaats. De deelnemers, uitgenodigd door de hockeybond, komen van ver over de Europese grenzen.

Zo doen aan  het Volvo Invitational Tournament U21 zowel bij de jongens als meisjes teams uit India en Nieuw-Zeeland mee.

De deelnemende landen bij mannen tot 21 zijn België, Duitsland, Engeland, India, Nieuw-Zeeland en Nederland. Bij de vrouwen in deze categorie komen in actie: India, Duitsland, Engeland, China, Nieuw-Zeeland en Nederland. 

Nederlands Jongens B neemt deel aan het 6-Nations Tournament en speelt tegen België, Duitsland, Engeland, Ierland en Spanje.  

Op zaterdag 18 juli openen België en Spanje om 11.15 uur het toernooi. De Nederlandse jongens spelen om 13.00 uur tegen Ierland hun eerste wedstrijd in het toernooi voor spelers tot 16 jaar, het derde toernooi van de week.

Officials

Omdat het toernooi ook niet-Europese deelnemers kent, wordt het officialsgilde versterkt met neutrale umpires uit onder meer de Verenigde Staten, Egypte, Schotland en Litouwen. De toernooidirecteur komt uit Wales.

De teams verblijven in vier Bredase hotels: Amrâth Hotel Brabant, Hotel Princeville, Hotel Campanile Breda en Hotel Novotel Breda. De bijna 40 officials verblijven in het Amrâth Hotel Brabant. Bij het toernooi zijn ongeveer 150 vrijwilligers betrokken.