De Stichting Cultuurbelangen Breda’s Museum heeft maandag het vertrouwen in ad interim-directeur Vera Hoogsteden van het museum opgezegd.

Dat heeft de stichting, eigenaar van de collectie, medegedeeld aan de wethouder.

De stichting komt tot dit besluit na wat zij noemt een 'vernietigend rapport' van Annette Gaalman, projectleider bjij Erfgoed Brabant. Het rapport ging over de situatie van de collecties van Breda’s Museum.

Conclusie

De stichting neemt het Hoogsteden kwalijk dat de collectie niet goed beheerd is. Dat was de conclusie van het rapport van Gaalman, dat afgelopen vrijdag werd overhandigd aan wethouder Akinci. Die heeft daarover maandag met de directie gesproken. Akinci heeft aangekondigd dat de interim-directie meteen een registrator moet aanstellen die zorgt voor correct beheer van de collectie.

"Dit vernietigend rapport illustreert hoe binnen cultuur van de gemeente Breda wordt omgegaan met haar erfgoed", aldus de stichting in een persverklaring. De stichting wil bovendien dat de vorige week door de wethouder ontslagen onafhankelijk adviseur Ton Wagemakers weer wordt aangesteld en dat de wethouder het rapport Van Laarhoven gaat uitvoeren.