Op de A16 tussen tussen Breda-Noord en knooppunt Zonzeel is maandag kort na 12.00 uur een auto over de kop gegaan. Bij het ongeluk zijn drie mensen om het leven gekomen. 

De slachtoffers zaten samen in een auto.

De auto raakte rechts van de weg en vloog over de vangrail heen, vernam de politie van getuigen "Hij heeft vervolgens een buiteling gemaakt en een paal van een verkeersbord geraakt", aldus een politiewoordvoerder. 

Het dak van de auto raakte los. Het voertuig kwam naast de weg weer op zijn wielen terecht. Hulpverleners konden voor drie inzittenden niets meer betekenen. De slachtoffers zijn een man en twee vrouwen van tussen de 30 en de 50 jaar oud. Meer details heeft de politie niet bekend gemaakt. 

Rijstroken dicht

Vanwege het ongeluk zijn in de richting Rotterdam twee rijstroken dicht. Deze blijven naar verwachting in ieder geval tot 15.30 uur gesloten, meldt Rijkswaterstaat.

Verkeer in de richting Rotterdam wordt aangeraden om de route te vervolgen in de richting van Utrecht, om op die manier via de A27 en de A15 naar Rotterdam te rijden. 

Door het ongeluk en de omleidingen zijn er op verschillende plekken files ontstaan. Op de A16 staat een file met een lengte van zo'n tien kilomter. Ook in de richting van Breda is er een kijkersfile van twee kilometer, meldt de VID

Video: Eerste beelden na ongeluk op A16