Twee dronken Polen van 29 en 33 jaar oud hebben woensdagavond voor overlast gezorgd bij een hotel aan het Minervum.

Ze vielen gasten lastig, mishandelden een gast (een 23-jarige man uit Polen) en misdroegen zich tegen het hotelpersoneel.

De twee Polen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Eén van de mannen mishandelde vervolgens in het cellencomplex een arrestantenbewaarder.

Woensdagavond kort na 22.15 uur kwam de een melding binnen bij de politie over onenigheid bij een hotel aan het Minervum. Hotelpersoneel hield daar twee onruststokers in bedwang.

De twee zijn aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Een 23-jarige man uit Polen deed aangifte van mishandeling. Hij zou omver zijn geduwd en geslagen. 

Opstootje

De politie onderzoekt de precieze toedracht van het incident en heeft onder andere gesproken met diverse personeelsleden die bij het opstootje betrokken waren.

Eenmaal in de cel in het arrestantencomplex aan de Mijkenbroek in Breda heeft de 29-jarige verdachte een arrestantenverzorger een vuistslag tegen zijn hoofd gegeven. Deze man klapte hierdoor met zijn hoofd tegen een muur.

Hij hield er een pijnlijke plek op zijn hoofd aan over. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. 
Beide verdachten zitten nog vast.