Breda is zaterdag weer een hardloopevenement rijker. In het Mastbos is vanaf 16.00 uur Color The Forest, een ‘funrun’ over vijf kilometer. Tijdens de loop krijgen de deelnemers op vier verschillende plaatsen gekleurd poeder over zich gegooid.

De loop is georganiseerd door Stichting Team Sprinters in opdracht van de Stichting Leve het Mastbos, die in het leven is geroepen voor het 500-jarig jubileum van het bos. Inmiddels hebben vierhonderd lopers zich ingeschreven.

Het poeder dat wordt gebruikt tijdens Color the Forest is 100% biologisch, aldus de organisatie. Het is niet schadelijk voor het bos. “Na een klein regenbuitje zal je ook geen sporen meer terugzien in het Mastbos. Voor de mens is het ook niet schadelijk. Het poeder is gemaakt van mais en op een natuurlijke manier gekleurd.”

Niet uitwasbaar

Bij een vergelijkbare loop in Leeuwarden stond een deel van de lopers er onlangs nog lang gekleurd op tien de verf niet uitwasbaar bleek. “We hebben voor de zekerheid nog maar even gebeld met de leverancier”, vertelt Ben Dankers van Team Sprinters. “We krijgen zeker het goede poeder geleverd.”

De verzamelplaats/parkeerplaats is bij Bondpark aan de Graaf Engelbertlaan 75. Vandaar moeten de deelnemers een kleine kilometer lopen naar de start bij Sprint. "De parkeerplaats is daar omdat ook bij de hockeyclub een evenement is en er niet genoeg parkeerplaatsen zijn."

Groepen

Om 16.00 uur gaan de eerste lopers van start. “We hebben de lopers in vier groepen in gedeeld. De laatste groep start ongeveer om half vijf.” Deelname kost 19,50 euro voor lopers ouder dan 13 jaar en 12,50 euro voor jongere deelnemers. Daarvoor krijgt de loper een startnummer, t-shirt en zonnebril. De opbrengst van de loop gaat naar de Roparun.

Inschrijven kan tot een uur voor de loop.