De gemeente Breda is dinsdag begonnen met het opknappen van een aantal fietspaden in de wijk Haagse Beemden.

De opknapbeurt gaat in fases.

In totaal worden tien verschillende plaatsen aangepakt. Dinsdag is de gemeente begonnen met de oversteek van de Heienlangdonk. Daar krijgt het fietspad Rustenburgpad een nieuwe asfaltlaag. Dat werk duurt twee weken.

Andere busroutes

Dit betekent ook dat de bussen 6 en 12 deels omrijden en dat autoverkeer over dit deel van de Heienlangdonk niet mogelijk is. In- en uitstappen bij de Donk gebeurt tijdens deze werkzaamheden op de kruising van de Hondsdonk. Dat levert autoverkeer enige hinder op.

Nadat deze kruising is aangepakt, is het de beurt aan de fietsoversteek Schapenpad - Heienlangdonk. Het werk hier duurt een week, daarna wordt de oversteek Moerenpad - Somerweide aangepakt. Gedurende het werk daar is de Somerweide afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit betekent ook dat de bussen 6 en 12 dan via een andere route zullen rijden. Of dat ook betekent dat ze haltes niet aandoen, is onduidelijk.

Oversteken

Verder worden tot september ook de oversteken Gageldonksepad - Arenberglaan,  Akkerpad - Arenberglaan en Burgstedreef - Arenberglaan aangepakt, evenals de fietspaden Heksenwielpad, Paradijspad, Akkerpad en de overgang Moerenpad-Brandebeemd.