Belcrum Beach aan de Veilingkade in Breda is van 14 augustus tot en met 27 september in de weekends uitgebreid met een festivalcamping. Op die manier biedt het stadsstrand overnachtingsmogelijkheden aan bezoekers van buiten de stad die in Breda een evenement bezoeken.

Achter het strand aan de Veilingkade wordt een stadscamping ingericht waar gasten in tentjes, caravans en campers kunnen overnachten. Bezoekers van evenementen kunnen in deze periode ieder weekend van vrijdag tot en met zondag op de camping terecht.

Er zijn ook kleine caravans, tentjes van fotopanelen en een kunstzinnige tipi te huur. Speciaal voor de gelegenheid worden van hergebruikt materiaal douchecabines gemaakt.

Bij het strand van Belcrum Beach kunnen gasten een ontbijtje nuttigen. Er zijn fietsen te huur om van en naar het evenement te rijden.

Evenementen die in deze periode plaatsvinden zijn onder andere Breda Barst en het Graphic Design Festival. Afgelopen jaar was er tijdens Breda Barst en Breda Photo voor het eerst een camping bij Belcrum Beach.