De gemeente Breda onderzoekt hoe de voegen tussen de kinderkopjes en de natuurstenen in de Vismarktstraat goed dichtblijven. De gemeente legt daarvoor drie proefvakken aan in deze uitgaansstraat. 

Het voorbereidende werk is maandag begonnen. Met krabbers en hoge drukspuiten wordt zand en mos tussen de voegen uitgehaald. Daarna komt er een duurzame voeg in. Het werk zou donderdag afgerond moeten zijn.

De voegen in de Vismarktstraat zijn een vervolg op eerdere proefvoegen elders in de binnenstad. Tijdens de werkzaamheden mag er geen verkeer rijden over de proefvakken. Voor voetgangers blijft de Vismarktstraat wel toegankelijk.

Auto's

Voor auto’s is de Vismarktstraat twee weken lang afgesloten, omdat de voegen goed moeten uitharden. Gedurende een jaar wordt gekeken hoe de voegen zich houden.

Tijdens de werkzaamheden en het uitharden is doorgaand autoverkeer over de Vismarktstraat niet mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Prinsenkade – Minderbroederstraat – Nieuwstraat – Visserstraat – Havermarkt – Reigerstraat.

De omleiding is met borden aangegeven. “Het huisvuil kunt u op de gebruikelijke ophaaldag aanbieden, op de kop van de Vismarktstraat aan de zijde van de Hoge Brug”, aldus de gemeente.