Ector Hoogstad Architecten heeft de eerste ontwerpplannen laten zien van de nieuwe Seeligkazerne, die wordt omgebouwd tot onderwijscomplex voor De Rooi Pannen. 

In de ontwerpen blijven alleen het hoofdgebouw en de arsenalen overeind staan, de rest van de panden wordt gesloopt en maakt plaats voor groen. 

Bestuursvoorzitter van Tiny Pheninckx van De Rooi Pannen zegt dat het plan de Seeligkazerne weer terugbrengt in oorspronkelijke staat. "Hierdoor krijgen we straks een hartstikke mooi, groen, open terrein met genoeg ruimte in de overgebleven gebouwen voor onze uitbreidingsplannen", aldus Pheninckx.

Hij verwacht dat ook de buurt zich in de bouwplannen kan vinden. De gemeente heeft zich in ieder geval al enthousiast getoond voor het ontwerp.

Grote Arsenaal

In de plannen van Ector Hoogstad Architecten wordt het Grote Arsenaal getransformeerd tot een hotel met restaurant voor het praktijkonderwijs van de Rooi Pannen. De lang verborgen bakstenen boogconstructie van het 18e eeuwse Rijksmonument gaat volgens het architectenbureau hierbij een belangrijke rol spelen in het nieuwe interieur.

In het Kleine Arsenaal komt de praktijkafdeling van Toerisme en Recreatie. Het voormalige hoofdgebouw van de kazerne zal in de toekomst dienen als klaslokalen van het opleidingsinstituut. Dit hoofdgebouw wordt in de twee binnenhoven uitgebreid met een aula.

Volgens Pheninckx is het nog steeds de bedoeling dat het terrein in augustus 2018 door de Rooi Pannen in gebruik wordt genomen. Na de zomervakantie kiest de scholengemeenschap de uitvoerende partij om de klus te klaren.

Bekijk de ontwerpplannen voor de Seeligkazerne.