Een dronken automobilist is zondagmorgen in de Brusselstraat in Breda ingereden op een agent. De politie vuurde daarop enkele waarschuwingsschoten om de man tot stoppen te dwingen.

De man wilde om 4.15 uur niet stoppen voor de politie, die hem korte tijd achtervolgde. Toen de man daarna bewust inreed op een agent, werden er enkele waarschuwingsschoten gelost.

De 20-jarige verdachte kon daarna worden gearresteerd en zit vast. Bij een melding van een verdachte situatie trok een passerende auto de aandacht van de agenten.

De bestuurder van het voertuig ging er vandoor toen hij een stopteken kreeg. Hij pleegde diverse verkeersovertredingen in pogingen om aan de politie te ontkomen.

Gevaar

Om het verkeer niet verder in gevaar te brengen, reden de agenten de man klem in de Brusselstraat. Daar probeerde de automobilist opnieuw te ontkomen.

De bestuurder gaf vol gas en reed daarbij bewust in op een agent, die inmiddels was uitgestapt. Hierop loste de agent enkele waarschuwingsschoten. Er raakte daarbij niemand gewond en de automobilist zag kans om te vluchten.

Rijbewijs

De verdachte werd kort daarna, even verderop in Breda-Noord ingerekend. Het bleek om een 20-jarige man uit Breda te gaan. Hij was onder invloed van alcohol.

Na zijn arrestatie onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag bedroeg 675 ug/l. Gezien de hoge uitslag werd het rijbewijs van de arrestant ingevorderd.