Op de bouwplaats die het oude kloostergebouw aan de Bredase Nieuwstraat momenteel is worden langzaam de contouren zichtbaar van wat het meest exclusieve hotel van de regio moet worden. 

De ontwikkelaar, investeerder en uitbater lieten donderdag de tussenstand zien.

Hotel Nassau Nieuwstraat moet het meest exclusieve vijf-sterren hotel worden in de wijde regio. Het gebouw zet dan ook flink in op een goede eerste indruk. Zo zal de receptieruimte maar liefst drie verdiepingen hoog worden.

Vanuit de lobby kom je in de hotelbar die ook voor niet-gasten toegankelijk is. Hier bevinden zich ook zogeheten sfeerkamers, voor de meer intiemere afspraken.

Het hotel wil sowieso een plek zijn waar ook de rest van de stad zich thuis voelt. Met een Franse brasserie, zes vergaderruimtes en een evenementenruimte. 

De kapel

De evenementen, zoals bruiloften, conferenties en bedrijfsfeesten, zullen vooral plaatsvinden in het imposante kapelgedeelte van het hotel. 

De mezzanine in de kapel krijgt een enorme geluidswerende glazen pui die open en dicht kan. De tussenverdieping kan hierdoor makkelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld een intiem optreden van DJ Hardwell zonder dat de buren en gasten hiervan mee hoeven te genieten. ‘s ochtends zal de ruimte gebruikt worden als ontbijtruimte voor de gasten van het hotel.

Prijzen

In totaal zal het hotel 95 kamers krijgen. Variërend van luxe tot heel luxe. Toch hoeven de prijzen volgens Christopher Vanswieten van Odyssey Hotel Group niet altijd tot aan de hemel te reiken “Ik kan me voorstellen dat een kamer van 300 euro op een doordeweekse regenachtige dag eind januari wellicht 100 euro kost.” Over de gemiddelde prijs van een suite van Hotel Nassau wilde hij nog niks zeggen.

Odyssey Hotel Group hoopt in oktober het hotel operationeel op te starten en in april 2016 de eerste gasten te ontvangen.