Een duizend vierkante meter groot luchtkasteel pronkt tijdens het derde internationale Stiltefestival op het Chasséveld in Breda. Het gaat om het Mirazozo Luminarium, een grote luchtbouwwerk van het Engelse Architects of Air.

Het Mirazozo stond eerder voor het Opera House in Sydney.

Het luminarium is een levensgrote opblaasbare constructie, waar bezoekers doorheen kunnen dwalen. Vervolgens worden ze ondergedompeld in een prachtige, wonderlijke wereld van licht en kleur, aldus de organisatie van het festival.

"Het licht valt op een bijzondere manier binnen", aldus een woordvoerster van De Stilte. "Daardoor ontstaat een speciale sfeer."

De komst naar Breda past in de wereldtournee langs inmiddels meer dan veertig landen die de Architects of Air maken met hun opblaasbare en interactieve kunstwerken.

Gotische

"De architectonische stijl laat zich niet vangen in één woord: het is een mengeling van een Islamitische maar ook gotische bouwstijl en er zijn invloeden van de Griekse Archimedes", aldus de organisatie.

De officiële opening van het festival is op woensdag 17 juni om 14.00 uur op het Kasteelplein in Breda. De opbouw van het luchtkasteel begint al op maandag 15 juni.