Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft donderdagmiddag Nederlands eerste kantoor met ‘eigen’ start- en landingsbaan geopend op Breda International Airport. Hij deed dat in aanwezigheid van tal van ondernemers en politici uit de regio.

Het gaat om de kantoren met de naam Seppe Airparc als nieuw onderdeel van Breda International Airport.  Het zijn kantoorgebouwen met inpandige hangars.

Daarmee speelt het vliegveld van directeur Stef Have in op bedrijven die regelmatig gebruik maken van een luchthaven en niet langer willen pendelen tussen zaak en vliegveld.

De eerste acht van de 24 te bouwen units zijn nu geopend. Eén van de gebouwen is de nieuwe terminal, de overige zeven zijn kantoorpanden met eigen hangars.

Transportsector

“Hier spreekt de dynamiek uit, die deze regio Breda kenmerkt. Dit vliegveld zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de transportsector in deze regio”, aldus minister Kamp.  

Breda International Airport werd tot nu toe vooral gebruikt voor recreatieve vluchten, maar met de komst van Seppe Airparc komt hier verandering in.

De luchthaven wil voor de bevordering van de vluchten de verschillende activiteiten gescheiden houden. Daarom gaat Breda International Airport zich aan de zuidkant van het vliegveld op de zakelijke markt richten. De noordkant is bedoeld voor de recreatieve luchtvaart.