Eigenaar Ahmed Bouhdaid van Bredase horecagelegenheid City Lounge wil de gedwongen sluiting van zijn zaak via de rechter ongedaan maken. De burgemeester van Breda besloot City Lounge maandag te sluiten vanwege overtreding van de horeca- en drankwet.

Bouhdaid ziet in de actie het bewijs dat de gemeente hem "koste wat het kost" weg wil hebben. Donderdag dient een kort geding bij de rechtbank in Breda.

Al sinds 2013 loopt er een onderzoek naar City Lounge, volgens Bouhdaid het gevolg van een akkefietje dat hij had met een agent die langskwam voor een handhavingsonderzoek.

"Hij kwam voor openingstijd binnen, daar maakte ik bezwaar tegen en gooide hem eruit", aldus de eigenaar. "Die politieman zei toen dat hij ervoor zou zorgen dat dit piratennest gesloten zou worden."

Vergunning

In april van dit jaar besloot de compagnon van Bouhdaid na een meningsverschil zich terug te trekken uit de zaak. De VOF werd toen omgebouwd naar een eenmanszaak. Hierbij moest ook opnieuw een horeca- en drankenvergunning worden aangevraagd.

Deze heeft Boudaid tot nu toe niet gekregen. De wijkagent zou hem tussen neus en lippen door hebben laten weten dat de gemeente de tent graag weg wil hebben. "Die agent zei tegen mijn broer: hij heeft geen horecavergunning en die gaat hij niet krijgen ook."

Geen alcohol

Alcohol heeft er volgens Bouhdaid niet meer gevloeid binnen City Lounge sinds hij de zaak alleen runt. Alleen in het magazijn zou nog alcohol staan. Toch blijft de politie City Lounge met enige regelmaat bezoeken, stelt de eigenaar.

"Het liefst voeren ze een handhavingsonderzoek uit om 1.00 uur 's nachts, wanneer de tent propvol zit." De gemeente wil niet op de zaak reageren zolang deze onder de rechter is.