Justitie heeft op 25 juli 2014 al beslag laten leggen op Graceland Breda, het zogeheten huis van de verdachte in een henneponderzoek Jimmy Prins. 

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Arnhem. De advocaat van Prins houdt er ondertussen rekening mee dat zijn cliënt slachtoffer is van zijn eigen media-campagne.

Afgelopen maandag viel de politie Graceland Breda binnen. Hierbij werd de administratie van het Elvis-huis meegenomen, net als enkele elektronische geheugendragers.

Volgens dhr. Koppen, de advocaat van Prins, wilde politie vooral informatie over de financiering van het enorme pand.

Media-aandacht

Koppen houdt er rekening mee dat de media-aandacht voor Graceland Breda heeft gezorgd voor hernieuwde interesse van de politie in het pand.

“Het kan zijn dat de politie heel simpel heeft gedacht, goh die aparte meneer is wel heel vaak in het nieuws met dat huis waar we beslag op hebben laten leggen. Laten we eens concreet kijken hoe die aan al dat geld gekomen is", aldus de advocaat. 

Laat

De invalactie van de politie komt volgens Koppen erg laat. Bovendien heeft zijn cliënt volgens hem al eerder op aannemelijke wijze duidelijk kunnen maken dat hij niks met het henneponderzoek in Dinxperlo te maken heeft.

Dat de crowdfundsite van Jimmy Prins voor Graceland Breda onlangs offline is gehaald zegt volgens Koppen niets. “Ik denk eerder dat de beheerders van die site terughoudend willen optreden.” Een woordvoerder van Graceland Breda ontkent dat er een inval is geweest in het pand. 

Het Openbaar Ministerie wil door het beslag, dat geldt voor de helft van de waarde van het pand, vermogen veiligstellen voor het geval dat het tot een veroordeling komt in deze zaak.