NAC Breda heeft bij de KNVB het verzoek ingediend of het de wedstrijden komend seizoen op zaterdagavond mag spelen. 

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van fans via Twitter maandag.

De traditionele speeldag in de eerste divisie is vrijdagavond. Ook op maandagavond staan er vaak ontmoetingen in de een-na-hoogste betaaldvoetbalklasse op het programma.

Voor veel fans, vooral met jonge kinderen, zijn de vrijdag en de maandag een belemmering voor het aangaan van een seizoenskaart. De kinderen moeten de volgende ochtend doorgaans vroeg op voor sport of school.

NAC verwacht komende week uitsluitsel te krijgen van de KNVB. De voetbalbond maakt daarnaast op 12 juni een conceptprogramma bekend aan de clubs. Voor NAC betekent de terugkeer in de eerste divisie in elk geval een seizoen met negentien wedstrijden.

Populariteit

De degradatie van NAC lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op de populariteit van de club. "De voorgaande seizoenen kwam de verkoop aanzienlijk langzamer op gang en duurde het ruim een week voordat dezelfde mijlpaal werd bekend", aldus woordvoerder Perry Hendriks. "De afgelopen drie jaar in de eredivisie lukte ons dat niet. Dit stemt ons hoopvol en steunt ons."

Naast het vele aantal verlengingen valt ook het aantal nieuwe aanvragen op, stelt NAC. De teller na minder dan een dag al op een kleine 100 supporters die voorheen geen seizoenskaart hadden. "Dat aantal nieuwelingen is groter dan het aantal afhakers", aldus de woordvoerder.