NAC Breda ontkomt niet aan gedwongen ontslagen op kantoor, nu de club volgend jaar op een niveau lager uitkomt. Zondag degradeerden de Bredanaars uit de Eredivisie naar de Jupiler League.

Dat zei NAC-directeur Justin Goetzee maandag in een emotionele personeelsbijeenkomst.

NAC heeft op dit moment 23 voltijds banen op kantoor. Tot een paar jaar geleden waren dat er nog 32. De ontslagen zijn noodzakelijk omdat NAC terug moet in begroting, waarschijnlijk zo’n 35 procent.

Dat betekent dat NAC van 11 miljoen naar ongeveer 7,5 miljoen gaat. De spelersbegroting, nu 3,6 miljoen, moet naar verwachting met een zelfde percentage terug.

Kampioenschap

Volgens de woordvoerder van NAC bespreken Raad van Commissarissen en aandeelhouders samen met de directie de scenario’s voor komend seizoen. Het meest voor de hand liggende is het scenario waarbij NAC gaat voor directe promotie via een kampioenschap.

Om te zorgen dat alle partijen achter het promotie-scenario staan, gaat NAC weer met alle stakeholders in gesprek. Zo moet ook nog duidelijk worden of de leiding van NAC het door Maaskant aangeboden ontslag accepteert.

De coach stelde zijn functie ter beschikking. Hij gaf wel aan deze maand zijn uiterste best te doen een volwaardige selectie samen te stellen.

Inmiddels heeft NAC ook de seizoenskaarten in de verkoop gedaan. Die worden vijf procent goedkoper dan afgelopen seizoen.