De politie Oost-Nederland heeft maandagochtend een inval gedaan bij Graceland Breda aan de Heilaarstraat. Het huis, een replica van het huis van Elvis in Memphis, werd onderzocht in verband met een onderzoek naar hennepteelt en witwaspraktijken.

Volgens een politiewoordvoerder kwamen zij Graceland Breda op het spoor na de ontdekking van een hennepkwekerij in het Gelderse Dinxperlo.

"Het is vrij gebruikelijk dat we na zo'n vondst naar de financiële kant van de zaak kijken'', legt een woordvoerder van de politie uit. Er is onder meer administratie in beslag genomen.

De woordvoerder kon op dit moment nog niet zeggen of ook er arrestaties zijn verricht, maar de inval was volgens hem niet gericht op het aanhouden van mensen. 

Investeerders

Eigenaar van Graceland Breda, Jimmy Prins, was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar. De laatste tijd zocht Prins via internet naar investeerders om zijn project af te bouwen.

Het Elvis Presley-huis aan de Heilaarstraat is namelijk nog niet helemaal af. De eigenaar, een groot fan van de Amerikaanse zanger, vertelde onlangs in een interview met Omroep Brabant dat hij nog 120.000 euro tekort kwam voor de afwerking en inrichting van de villa. Hij zei toen dat hij er een bed and breakfast van wilde maken.