Minister Asscher van Sociale zaken en Werkgelegenheid start op maandag in het Amphia ziekenhuis in Breda de landelijke campagne tegen pesten op het werk.  

 

De minister bezoekt het Amphia ziekenhuis in Breda, Oosterhout en Etten-leur. Het Amphia is gekozen als startplaats van de campagne omdat het ziekenhuis een gedragscode heeft ontwikkeld om onder meer pesten op de werkvloer tegen te gaan.

Het doel van deze campagne is om de werknemers bewust te maken van de pesterijen. Speciaal daarvoor start het ziekenhuis in juni met een bewustwordingscampagne.

Veel collega’s kunnen het pesten op de werkvloer stoppen, dit is het idee achter de campagne van minister Asscher. Naar schatting zijn er in Nederland een kleine vijfhonderdduizend mensen die structureel worden gepest op hun werk. 

"Honderdduizenden mensen worden dagelijks gepest op hun werk. Kleine pesterijen kunnen voor een collega grote gevolgen hebben. Zeven miljoen collega’s hebben elke dag de kans om pesten op de werkvloer te stoppen", aldus het ministerie voorafgaand aan de lancering van de campagne.