Meer dan 1.400 NAC-fans hebben via Facebook aangekondigd feest te gaan vieren op de Grote Markt in Breda als de club ten koste van Roda JC in de eredivisie weet te blijven.

De supportersgroep Yellow Black Breda plaatsten daarvoor een oproep op hun Facebookpagina.

Ze hebben inmiddels een toelichting geplaatst op de pagina, nadat NAC-supporters van De Rat kritische noten kraakten het Facebook-event. "Bij onze club ontstaan feesten spontaan, kregen we te horen", zeggen zij.

Yellow Black reageerde met: "Dat klopt! dit feest begon net zo spontaan. Het was in eerste instantie bedoeld als een tegenhanger van de onbestaande Facebookevenementen als het kampioensfeest van NAC of het degradatiefeest."

Yellow Black besloot zich op te werpen als organisator, om te voorkomen dat de feestvreugde versnipperde. "Het feest moet natuurlijk samen gevierd worden, dus dan is het zonde als niemand weet wat nou de bedoeling was."

Zere been

Kritiek was er ook op de voorbarigheid van de aankondiging. NAC moet zich immers eerst nog weten te handhaven. Yellow Black geeft aan dat het feest al op 3 april was aangekondigd. "Op dat moment hoopten we ons nog te handhaven tijdens het laatste duel tegen FC Groningen. De datum waarop het evenement stond, was 17 april." 

Later werd dit aangepast naar 31 mei. "Het is nooit onze bedoeling geweest mede-supporters tegen het zere been te schoppen."

"Het is nu tijd om met z’n allen achter de club te gaan staan en het tweeluik met Roda JC om te zetten in winst. En daarna heeft iedereen een feest, op welke manier dan ook!", aldus de NAC-fans.

NAC en Roda JC ontmoeten elkaar donderdagavond in Kerkrade voor de eerste keer, zondag is de return in Breda.