Duno Air en Greentrust starten vrijdag met de bouw van drie windturbines op bedrijventerrein Hazeldonk in het zuiden van Breda. Wethouder Selcuk Akinci slaat de eerste paal.

Als eerste gemeente in Nederland is de gemeente Breda er in geslaagd een volledig pakket voor de ontwikkeling van een drietal windturbines op het bedrijventerrein Hazeldonk aan te besteden.

Vanaf oktober gaan de windturbines naar verwachting stroom leveren voor het net. De windturbines gaan energie opwekken voor 6.000 huishoudens.

Aan de windturbines is door inwoners geïnvesteerd via de Stichting Bredase Energie Services (Bres), die namens de ontwikkelaar de obligaties heeft verkocht. Dat  bracht in totaal een miljoen euro op.

Impuls

“De komst van de windturbines geeft een verdere impuls aan de ontwikkeling en verduurzaming van het bedrijventerrein Hazeldonk-Meer”, aldus Ton van Tilburg, voorzitter van de bedrijvenvereniging LCHM in een persbericht van de gemeente.

De windturbines komen in het verlengde van de windturbines aan de Belgische kant langs de A16 op Hazeldonk. De bouw zal circa vier maanden in beslag nemen.